header image

Клизмен план в Терапията Герсон

Клизма с Биокафе

Първо ще ви запознаем как да приготвите Разтвор за Клизма с Биокафе и Концентриран Разтвор за Клизма с Биокафе. После ще ви поднесем схема за правене на клизма.

Важно е всичко, което влиза в стомашно-чревния ви тракт да е стерилно. Използвайте само сварена дестилирана вода (в никакъв случай не сипвайте чешмяна или минерална вода)! Преди да си направите клизма, разтворът винаги трябва да е с температурата на тялото. Ще се научите да го пригодявате като детска игра, това да не ви се струва сложно.

Когато дестилирате вода или си купувате такава, сварявайте я и я маркирайте, че е била сварена!

Пояснение:

  • 1 суп. л. означава една равна супена лъжица
  • 1 суп. л. с връх означава една супена лъжица с връх
  • 1 ч. л. означава една равна чаена лъжица
  • 1 ч. л. с връх означава една чаена лъжица с връх

Разтвор за Клизма с Биокафе за моментално използване: Сложете 3 суп.л. средно-едро смляно биокафе за кафеварка (не инстантно!) в 950 мл. завряла дестилирана вода. Варете го за 5 минути без капак (това изкарва масла от кафето). След това сложете капака, намалете температурата и допълнително го запарете за 15 минути под капак. Прецедете го и го оставете да се охлади. Добавете достатъчно количество предварително сварена дестилирана вода, за да стигнете краен обем 950 мл. готова течност. Използвайте на телесна температура.


Концентриран Разтвор за Клизма с Биокафе за бъдещо използване: Вместо прясно приготвена смес, може да приготвите биокафе концентрат. Него може да използвате само като алтернатива на горната рецепта за удобство при пътуване. Сложете 12 суп.л. средно-едро смляно биокафе за кафеварка (не инстантно!) в 950 мл. завряла дестилирана вода. Варете го за 5 минути без капак (това изкарва масла от кафето). След това сложете капака, намалете температурата и допълнително го запарете за 20 минути под капак. Прецедете го в еднолитров стъклен буркан (не пластмастов!) и го оставете да се охлади. Добавете достатъчно количество предварително сварена дестилирана вода, за да стигнете краен обем 950 мл. готова течност. Маркирайте с хартиено тиксо буркана си на местата, където означава една чаша. Така направената смес можете да съхранявате в хладилник до 2 дена!


Подготовка на кофичката за клизма. Пълненето и с течност


Разтвор за Клизма с Биокафе за моментално използване: Когато се охлади до телесна температура, излейте в кофичката цялото 950 мл. съдържание и си направете клизма.

Концентриран Разтвор за Клизма с Биокафе за бъдещо използване: Поставете в кофичката 240 мл. биокафеен концентрат и 700 мл. предварително сварена дестилирана вода. Готовата смес да е на телесна температура и тогава можете да пристъпите към правенето на клизмата.

Да потретим. Когато дестилирате вода или си купувате такава, сварявайте я и я
маркирайте, че е била сварена! Не правете клизма ако дестилираната вода, използвана за подготовка на кофичката за клизма или за приготвянето на разтвора или концентрирания разтвор не е била сварявана!


Правене на клизма
Хубаво е да се прави в банята. Купете си шалте за йога или планина, за да ви е удобно да полягвате върху плочките.


Протоколът Герсон изключва правенето на дълбоки клизми (такива които целят да достигнат възможно най-горе в стомашно- чревния тракт с течност от близо 5 л.)! Обратно, клизмите по Протокол Герсон се правят с количество течност от 1 л. и целят единствено да отворят жлъчните пътища, което помага на черния дроб да освободи токсини и да се изчисти. Дълбоките клизми отмиват жизнено важни ензими и добри бактерии от стомашно-чревния тракт и причиняват минерален и електролитен дисбаланс.


1. Напълнете кофичката на уреда за клизма с течност. Съдържанието трябва да е 950 мл.
2. Прокарайте малко количество през тръбата да изтече в тоалетната чиния, за да затопли тръбата и накрайника. Затворете пропусквателя на уреда.
3. Намажете последните 5 см. от накрайника на уреда с вазелин.
4. Окачете кофичката на уреда на височина не повече от 60 см. над позицията, в която сте легнали. За окачването използвайте някакъв вид стойка.
5. Легнете на дясната си страна, присвийте колена към корема си, отпуснете се и дишайте дълбоко.
6. Прокарайте накрайника на уреда за клизма в ректума си на дълбочина 12 до 20 см. Отворете плавно и ненапълно пропусквателя на уреда за клизма и оставете течността да започне да навлиза в чревния ви тракт. Постепенно отворете пропусквателя докрай. Задръжте течността в чревния си тракт за 12-15 минути.
7. След като сте изпразнили цялото съдържание от кофичката и сте задържали течността за указаното време, издърпайте тръбата на уреда за клизма от кофичката и я изплакнете старателно с Водороден Пероксид 3% (кислородна вода 3%). Прокарайте го през нея. Правете тази процедура, защото в тръбата се задържат огромно количество бактерии. Не забравяйте да измиете добре и кофичката. Насапунисайте я с кастилски сапун. Изплакнете я с гореща вода. Накрая с малко кислородна вода.


План за правене на Клизма с Биокафе: Първите 6 седмици от началото на Терапията правете по една Клизма с Биокафе на всеки 4 часа. Когато имате болки от общо естество, учестете клизмите до най-много една на всеки 3 часа, но под лекарско наблюдение. Нека лекарят контролира серумните електролитни нива.


Клизма с Био Рициново Масло


Внимание: Пациенти, които са били подложени на химиотерапия преди това да не си правят Клизма с Био Рициново Масло. Да я прескачат!


През два дена в 5:30 ч. сутринта изпивайте през устата 2 суп.л. Био Рициново Масло и веднага след него изпивайте отново през устата 1/2 до 2/3 чаша биокафе с 1/2 ч.л. био меласа (ако сте диабетик, пропуснете захарта). Захарта засилва перисталтиката, затова е препоръчителна. Това е единствения момент, в който ви се позволява да пиете кафе през устата.


След 5 часа, вместо нормалната Клизма с Биокафе, си направете Клизма с Био Рициново Масло, Сух Екстракт от Говежда Жлъчка (Ox Bile Powder) и кастилски сапун. Имайте отделна кофа за клизма от тази, с която си правите Клизмите с Биокафе. Изсипете в кофата за клизма 4 суп.л. Био Рициново Масло, 1/4 ч.л. Сух Екстракт от Говежда Жлъчка (Ox Bile Powder), 240 мл. концентрат от биокафе по рецептата от горния раздел и 700 мл. предварително сварена дестилирана вода, като и двете да са с температурата на тялото. Разбъркайте консистенцията напълно и енергично. Потопете за малко твърд кастилски сапун в кофата на уреда за клизма и отделно изстъргайте малко от него, но внимавайте да не останат люспи. Разбъркайте консистенцията напълно и енергично отново. Отворете малко пропусквателя на уреда за клизма и оставете малко количество от течността да се отцеди в маркуча, затворете клапата на маркуча.


Направете си клизмата, както е описано в точката "Клизма с Биокафе" -> "Правене на клизма". При тази клизма не е нужно да задържате течността в себе си, но все пак прокарайте пълноценно цялото количество.


Не забравяйте да измиете добре кофичката и тръбата на уреда за клизма след клизмата. Почистете тръбичката с Водороден Пероксид 3% (кислородна вода 3%) и я изплакнете старателно. Прокарайте Водородния Пероксид през нея. Правете тази процедура, защото в тръбата се задържат огромно количество бактерии. Не забравяйте да измиете добре и кофичката. Насапунисайте я с кастилски сапун. Изплакнете я с гореща вода. Накрая с малко кислородна вода.

[top]

Предстоящи Обучения

График:

10 Декември 2022 г.

От 8 до 14-16 ч. само след предварително записване

За записване:

Тел. +359 888 344 432

Цени:

Обучение "Основи на Герсон Терапията" 300 лв. (Хранителен план. План Хранителни добавки. Клизмен план. Базови аспекти на терапията. Събеседване. Продължителност: 6-8 часа в един ден.)

Обучение "Основи на Герсон Терапията" за втори човек в семейството 120 лв. (Вторият придружаващ човек в семейството, било то боледуващия или някой помощник за в бъдещата домакинска работа, заплаща намалената цена от 120 лв. Така двамата присъстващи заплащат общо такса от 420 лв.)

Обучение за Домашен Помощник Герсон. 1200 лв. за целия курс. Провежда се 2 или 3 пъти в годината, при сформиране на група от поне трима човека.

Обичайно, обученията се провеждат на адрес: гр. София, ул. Бачо Киро 29. Офисът на AGBU

map Виж по-голяма карта в Google Maps

Виж по-голяма карта в BG Maps  

Пълен ФОЛ Тест (за хора и ветеринарен) при Христо Петров /Натуропатичен лекар и сертифициран рефлексотерапевт към МО, специалист по Електроакупунктура по Метода на ФОЛ/ 80 лв. (ФОЛ тест на всички системи).
За записване: Тел. +359 888 344 432

Обучения "Архив"