header image

План за хранителни добавки в Терапията Герсон

Първо ще ви запознаем със списъка на добавките, после ще ви поднесем схема за прием. Не купувайте никакви други добавки и витамини. Никакъв магнезий, калций и др. Те са канцерогенни, когато са на добавки!


Ако използвате хапчета за кръвно, щитовидни хормони и каквито и да било други лекарства, най-добре е да се свържете с Герсон Институт България за съвет как постепенно да намалите приема на тези лекарства с помощта и на лекар. Лекарства не се спират изведнъж!

Пояснение:

  • 1 суп. л. означава една равна супена лъжица
  • 1 суп. л. с връх означава една супена лъжица с връх
  • 1 ч. л. означава една равна чаена лъжица
  • 1 ч. л. с връх означава една чаена лъжица с връх

Използвани хранителни добавки:

Био Ленено Масло (нар. още био ленено олио, organic flax oil, organic flax seed oil, organic linseed oil; през първия месец от Терапията използвайте 2 суп.л./ден, след втория - по 1 суп.л./ден; купувайте такова в тъмни стъклени бутилки; съхранявайте лененото масло в хладилник и използвайте до 6-8 седмици след отваряне)

Калиеви соли /монокалиев фосфат, калиев ацетат и калиев глюконат/ (100 г. в равни пропорции от по 33 г. от следните соли: монокалиев фосфат, калиев ацетат и калиев глюконат се разтварят в 950 мл. предварително сварена и изстинала дестилирана вода в голям тъмен стъклен буркан. Готовата субстанция не се нуждае от съхранение в хладилник. От готовия разтвор се пият през първия месец по 4 ч.л. във всеки един от дневните сокове, без в Морковените; следващите седмици: по 2 ч.л. във всеки сок, без в Морковените)

Луголов Разтвор (използвайте през първите 3-4 седмици от началото на
Терапията по 3 капки във всеки един от Портокаловия Сок и Ябълко-Морковените Сокове и НИКОГА В МАРУЛЕНИЯ СОК!!!; след това намалете капките на по 2 във всеки един от Портокаловия Сок и Ябълко- Морковените Сокове). Луголов разтвор се прави като 5 г. йод и 10 г. калиев йодид се разтворят в 185 мл. вода. В оригиналните английски текстове с гореописаната рецепта се постига Полусилен Луголов Разтвор (1/2 Strength Lugolʼs Solution). В този наръчник ще го срещате като Луголов Разтвор, тъй като се предполага че го правите по горната рецепта, която е за полусилен.

Сух Екстракт от Свинска Щитовидна Жлеза (използвайте 5 пъти дневно по 1 капс. от 60 мг. през първите 3-4 седмици от началото на Терапията; след което намалете дозата до 2-3 капс. от 60 мг. общо през деня; не приемайте повреме на мензис). Ако пулсът ви се увеличи над 120 уд./мин. намалете дозата. Хубаво е да се консултирате с Институт Герсон България за съвет относно приема.

Витамин B3 /ниацин/ (през първите 6 месеца от Терапията използвайте по 50 мг. поне 6 пъти на ден; Д-р Герсон е давал при много тежки случаи по 50 мг. на час. Използвайте само чист ниацин, не flush free, който предпазва от зачервяване; Не приемайте единствено повреме на мензис. Много е важно да използвате ниацин! Той възстановява гликогена в чернодробните клетки. Разширява капилярите и така помага за обмените между серума и клетките. Способства за доставянето на кислород од клетките). Повреме на изпиване на ниацин, може да получите зачервяване и затопляне на неопределени места от тялото. Това е обичайно. Не се панирайте. Това е знак, че имунитета ви действа и тялото извежда токсините през кожата.

Панкреатин (Ориг. Герсон Панкреатин е на Тhe Key Company USA: 100 табл. от 1200 мг. за 22$; единствено сух екстракт от свински панкреас; без синтетичен панкреатин; ако купувате на
друга компания, гледайте таблетката да няма в състава си зърнени храни и да не е обвита, а на капсула; 4 пъти по 3 табл. от 325 мг./ден: 3 след основните хранения и една в късния следобед). При по-големи тумори, приемайте 3 пъти по 1 табл. от 1200 мг. (това са по-големи таблетки). Панкреатинът е фундамент в терапията, защото въздейства на тумора директно. Не приемайте при Саркоми!!!!

Ацидол Пепсин (1 таблетка = 260 мг. Betain HCL + 230 мг. Пепсин 1:3000USP + 60 мг. сурова панкреатична свинска или говежда жлеза; приемайте по 2 табл. от описаната пропорция преди трите основни хранения, за да подпомогнете храносмилането; тези таблетки доставят допълнителен HCL киселина). Не приемайте Ацидол при ГЕРД (киселинен рефлукс), язви или други остри раздразнителни процеси на стомаха.

Инжекции от суров телешки черен дроб на Компанията Paragon /Crude Liver Injection/ с добавен Витамин B12 / единствено във форма на Метилкобаламин/ (3 куб.см екстракт от дроб и 0,1 куб. см метилкобаламин се инжектират по веднъж всеки ден в Gluteus Medius за период от поне 4 месеца до 6 или повече месеца). Съветваме ви медицинско лице да поставя инжекциите. Много от Герсон пациентите в Мексико и САЩ се научават сами да поставят инжекциите, но се научете от професионалист как да го правите. През 1989 г. Герсон Институт САЩ прекрати използването на инжекции от суров телешки дроб и ги замени с таблетки Сух Говежди Черен Дроб. В тежки случаи на рак, прибегнете до инжекциите. В средни форми и невъзможност за снабдяване, използвайте препоръчваните марки от Институт Герсон таблетки или прах Сух Говежди Черен Дроб.

Таблетки Сух Говежди Черен Дроб (2 табл. от 500 мг., приемани с всеки един от дневните Морковени Сокове, заедно с 1 ч.л. Хавайска Спирулина)

Коензим Q10 (наскоро добавен в Протокола Герсон от Шарлот Герсон, като заместител на витално важния ензим в черния дроб; започва се с 50 мг. през първият ден; ако не се появят симптоми като аритмия и съцебиене, се пият 100 мг. на втория ден; на третият ден трябва да се достигне доза от 600 мг. за ден и тази доза остава така за нататък; някои хора реагират свръхчуствително към коензима, затова го внедрявайте постепенно)

Сух Екстракт от Говежда Жлъчка (използва се за Клизмите с Био Рициново Масло. Отидете в Раздел "Клизмен План Герсон" > "Клизма с Био Рициново Масло" за да видите точни рецепти)

Мегазим Форте, Wobe Mugos или Nutrazyme (Nutrazyme на Statmx 200 табл./ 29$; незадължителен, но препоръчителен; включва се като помощно средство за разграждане на туморни маси; съдържа ензимите панкреатин, бромелин, папаин, трипсин, химотрипсин, липаза, амилаза и рутин)

Пчелно млечице (наскоро добавен в Протокола Герсон от Шарлот Герсон; незадължителна добавка; използва се за засилване на имунитета; включва се в Протокола Герсон след 10-тата до 12-тата от началото на лечението; дозата е 100 мг. в пчелен мед половин час на гладно преди закуска. Не приемайте с топли храни и напитки)

Пчелен прашец (Bouroff 80 г./6 лв.; наскоро добавен в Протокола Герсон от Шарлот Герсон; включва се в Протокола Герсон след 10-тата до 12-тата от началото на лечението; дозата е 1/2 ч.л./ден; някои могат да получат алергия и е редно да го спрат).

Витамин C /на кристален прах на Now Foods, Bronson/ (използва се при инфекции; на дневна база 1 г. до 1,5 г. са допустими според иновативния протокол създаден от Шарлот Герсон)

Хром Пиколонат (използва се в Диабетен Протокол Герсон, който не е обект на този наръчник). Консултирайте се се Институт Герсон България за повече информация относно това ако сте раково болен и имате диабет.


Внимание: Съветваме ви да си поръчвате оригиналните марки, които ползват в Клиниката в Тихуана. Те дори са по-евтини. За България, доставката малко ще ги оскъпи. От Институт Герсон България, сме намерили алтерантиви на доста от продуктите на фирмата Now Foods. Но за съжаление пропорциите там не са точно като в оригиналните суплементи за Терапията Герсон. За съжаление, хубав сух екстракт от свинска щитовидна жлеза, панкреатин, ацидол, таблетки сух говежди черен дроб, инжекции с говежди черен дроб, мегазим и сух екстракт от говежда жлъчка в България просто не са това, което трябва да бъдат за терапията. Затова съветваме ви да направите единична поръчка и да нямате притеснения. Вече всичко се доставя по цял свят.

 

Ето откъде може да поръчате добавките:

  • Time Honored Formulas Supplements & Supplies. Тел: 860-210-0221; Адрес: P.O. Box 1196, New Milford, CT 06776; Сайт: https://www.timehonoredformula.com/
  • STAT MX. Тел: (619) 428-4574; Адрес: 416 San Ysidro Blvd Suite 1229, San Diego, CA 92173; Сайт: www.statmx.com; Имейл: info@statmx.com
  • Biogenesis Anti-Aging. Сайт: www.biogenesis-antiaging.com; Имейл: info@biogenesis-antiaging.com. Купувайте единствено продуктите, означени с Armour (Natural Thyroid Grain). Това е единствения добър Сух екстракт от Щитовидна Жлезa.
[top]

Предстоящи Обучения

График:

10 Декември 2022 г.

От 8 до 14-16 ч. само след предварително записване

За записване:

Тел. +359 888 344 432

Цени:

Обучение "Основи на Герсон Терапията" 300 лв. (Хранителен план. План Хранителни добавки. Клизмен план. Базови аспекти на терапията. Събеседване. Продължителност: 6-8 часа в един ден.)

Обучение "Основи на Герсон Терапията" за втори човек в семейството 120 лв. (Вторият придружаващ човек в семейството, било то боледуващия или някой помощник за в бъдещата домакинска работа, заплаща намалената цена от 120 лв. Така двамата присъстващи заплащат общо такса от 420 лв.)

Обучение за Домашен Помощник Герсон. 1200 лв. за целия курс. Провежда се 2 или 3 пъти в годината, при сформиране на група от поне трима човека.

Обичайно, обученията се провеждат на адрес: гр. София, ул. Бачо Киро 29. Офисът на AGBU

map Виж по-голяма карта в Google Maps

Виж по-голяма карта в BG Maps  

Пълен ФОЛ Тест (за хора и ветеринарен) при Христо Петров /Натуропатичен лекар и сертифициран рефлексотерапевт към МО, специалист по Електроакупунктура по Метода на ФОЛ/ 80 лв. (ФОЛ тест на всички системи).
За записване: Тел. +359 888 344 432

Обучения "Архив"