header image

История

Институт Герсон България е създаден през 2013 г. в гр. София, България с цел да събира информация за неразрешими медицински случаи, разпространява и обучава хората в алтернативни подходи за справяне с неразрешими медицински случаи, хронични и дегенеративни заболявания като рак, диабет, артрит, ФМС, МС и др. Институтът предпочита "Терапията Герсон" и сторого я препоръчва на хора, които имат тежък здравословен проблем, особено рак. В допълнение, Институт Герсон България събира новостите и информира за ефективни подходи за грижи на деца със специални потребности, деца индиго, кристални деца и такива в неравностойно положение. Институтът от 2013 до 2019 г. функционираше в две катедри:

Катедра "Герсон" /посветена на Терапията Герсон/

Тази катедра имаше за цел да информира хората за детайлите при справянето с различни хронични и дегенеративни заболявания. Предаването на думата за съществуването на "Терапията Герсон" е фундамент на катедрата. Катедрата дава информация за модифицирани протоколи от Терапията Герсон, пригодени според нуждите на болните и физиологията на различни болести. Катедрата се завеждаше от Христо Петров, който в момента работи с ФОЛ тест в частни кабинети в София и Варна.

Катедра "Деца със специални потребности"

Председателят на Института в периода 2013-2019, г-жа Мариана Лазарова, завеждаше катедрата. Тя се занимаваше със деца със специални потребности, различни интелектуални проблеми: разстройства във възприемането, осмислянето и интерпретирането на информация; ХДВ (хиперактивност и дефицит на вниманието); кинетични разстройства; диспраксия; нарушения във фината моторика; логопедични проблеми; деца-аутисти. Фундаменталните похвати бяха Монтесори.


В периода 2019-2022 се основа и работеше отделна катедра:

Катедра "Фол" /посветена на Електроакупунктурата по метода на Фол/

Провеждането на Фол тест позволява диагностика на патогени: паразити, бактерии, вируси и гъбички. Фундамент на Фол теста е настройването на средата-терен в организма, напр. да се даде окислител или антиоксидант, в зависимост от намерения патоген. Фол тестът позволява да се развие различна гледна точка за здравето на човешкия организъм. С Фол апарата можем да погледнем в органи като далак, който знае много отговори, но "мълчейки" за традиционната медицина. За контакт: Христо Петров /дипломиран специалист по Електроакупунктура на Фол при д-р Надежда Григорова/. Специалист по лаймска болест, болести по репродукцията. За записвания за градовете София и Варна, тел.: +359 888 344 432


От началото на 2023

Институтът се преконструира като обслужващ "Герсон България: Групата за взаимопомощ" и от кабинет за прием сменя изцяло насоката си към Планови Обучения за Герсон Терапия по график.

Предстоящи Обучения

График:

10 Декември 2022 г.

От 8 до 14-16 ч. само след предварително записване

За записване:

Тел. +359 888 344 432

Цени:

Обучение "Основи на Герсон Терапията" 300 лв. (Хранителен план. План Хранителни добавки. Клизмен план. Базови аспекти на терапията. Събеседване. Продължителност: 6-8 часа в един ден.)

Обучение "Основи на Герсон Терапията" за втори човек в семейството 120 лв. (Вторият придружаващ човек в семейството, било то боледуващия или някой помощник за в бъдещата домакинска работа, заплаща намалената цена от 120 лв. Така двамата присъстващи заплащат общо такса от 420 лв.)

Обучение за Домашен Помощник Герсон. 1200 лв. за целия курс. Провежда се 2 или 3 пъти в годината, при сформиране на група от поне трима човека.

Обичайно, обученията се провеждат на адрес: гр. София, ул. Бачо Киро 29. Офисът на AGBU

map Виж по-голяма карта в Google Maps

Виж по-голяма карта в BG Maps  

Пълен ФОЛ Тест (за хора и ветеринарен) при Христо Петров /Натуропатичен лекар и сертифициран рефлексотерапевт към МО, специалист по Електроакупунктура по Метода на ФОЛ/ 80 лв. (ФОЛ тест на всички системи).
За записване: Тел. +359 888 344 432

Обучения "Архив"